Kommentarer: 4    Postet: 22.07.2012   Klokken: 19:15   Kategori: Blogg

Som mange andre har jeg lyst til å bli brun om sommeren, men for meg tar det tiiiid! =/ Er ikkje så oppdatert på kremer, piller osv. når det gjelder "bruningsmidler", men har fått med meg at mange bruker/har brukt det kunstige hormonet melanotan.. Middlet blir gjerne kalt "Barbiedopet".  Leger vet lite om dette "middlet", og det er forbudt i både Norge, EU og USA. 

Melanotan settes i magen ved hjelp av sprøyter, aaoootsj!! 

www.iform.no gir følgende definisjon på melanotan: "Melanotan er et syntetisk hormon som ble utviklet på midten av 80-tallet i Arizona for å oppnå pigmentering uten naturlig sol. Melanotan viste seg å være mer effektiv enn kroppens egne stoffer. Noen av de rapporterte bieffektene er økt sexlyst og redusert sultfølelse. Sprøyter kjøpes på apotek og stoffet injiseres i daglige doser. Effekten er at huden raskt blir solbrun. Melanotan er ulovlig i Norge, EU og USA. Søker du på Sol.no finner du både bruksanvisning og forklaring på effekten av stoffet. Det er svært enkelt å få tak i stoffet på nett. Lovlighet og bi-effekt diskuteres samtidig som stoffet lovprises av mange av brukerne."

Høres flott ut, ikkje sant? Brunfarge uten sol, økt sexlyst, og redusert sultfølelse? Er jo reine vidundermiddlet, eller? www.iform.no advarer også mot bruken av dette:                                                "I følge Direktør i Legemiddelverket Gro Ramsten Wesenberg er det stor risiko forbundet med å bruke dette. Det finnes ingen forutsetning for å vite noe om doseringen av Melanotan og stoffet påvirker cellene, mener hun. Det er et hormon og det finnes ingen vitenskaplige data om hvordan det virker. Det foreligger ingen resultater fra kliniske tester eller dyreforsøk, har hun sagt til adressa.no."

 

Ved første øyekast viker dette voldsomt fristende, lettvint og greit, men som sagt over, legene vet lite. Vil du riskikere helsa for rask brunfarge? Ikkje jeg. Jeg kunne selvfølgelig ønske jeg var sommerbrun året rundt, men jeg tør ikkje bruke noe jeg ikkje vett hva inneholder eller hva slags bivikninger man kan få.. Jeg får ty til selvbruningskrem, solarium, og slikke sol når den dukker frem ;) Lets tan! <3 
Har noen av dere noengang brukt dette, eller noe lignende? 

 

    Kommentarer: 4    Postet: 22.07.2012   Klokken: 19:15   Kategori: Blogg
€Malene - Mamma til Milio Andreas€   Postet: 22.07.2012  kl:19:17
Faktisk aldri hørt om det før jeg leste dette innlegget.. Jeg liker å være brun, men er ikke slik at jeg bruker all slags produkter for å bli brun. Jeg er født hvit og det får jeg leve med:)
abtmamma   Postet: 22.07.2012  kl:19:22
€Malene: Nei, er ikkje lenge siden jeg og hørte om det! Tenker jeg å, men er deilig å ha litt farge om sommeren da ;) Men kunne nok aldri brukt noe sånt..
Julie Isadora   Postet: 22.07.2012  kl:22:38
Jeg kjenner maaange som har tatt det over flere år, og har tenkt tanken selv også for å være ærlig men har ikke prøvd det.. Har sett flere skrekk eksempler på det, hvor huden har blitt helt ødelagt på flere, føflekker overalt,lyse pigmentflekker i forskjellige, man kan få skikkelig mørke ringer rundt øynene, og det er ikke bra for kroppen din innvendig heller, mange som blir skikkelig kvalme og dårlige, men det kan ha sammenheng med at man mister sultfølelsen da. Og så ser de etterhvert ikke hvor brune de har blitt, mange som overdriver det sykt for de blir så avhengige av å være brunest mulig! Tanoreksia!

Med denne dårlige sommeren her så må man jo nesten ty til noe annet enn stranda uansett hvis man vil ha farge, her er noen tips, vet ikke om du har prøvd det før?!

Hvis du skrubber huden godt og så går og tar solarium og så i sånn spray tan kabinett, eller drar til noen som gjør det, så kan du bli ganske brun, jevnt.=) Jeg har tatt noen vitaminkapsler tidligere som skal hjelpe litt på fargen,(+ hud,hår og negler) 'sun silica forte + heter de :) Og betakaroten er det jo mange som sier de har fått god effekt av :) Hehe,ble litt mye det her :P <3
abtmamma   Postet: 22.07.2012  kl:22:46
Julie Isadora: Huff, høres ikkje bra ut! Ja, synes det rett og slett er kvalmt når man blir for brun! På nippet til svart liksom, ser jo heilt merklig ut! =S

Men takk for tips! =D Har faktisk akkurat bestilt noen tabelletter ("Super Tan 32 Tabletter"), siden det tar så lag tid før jeg blir skikkelig brun.. Så håper de får fart på tanninga! ;)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 22, Froland
    Jeg er ei jente på 22 år fra Froland. Jeg er mamma, student og forlova. Sønnen min heter Aleksander, og er verdens nydeligste. Var så heldig å få han i livet mitt 11. mars 2011 :) Sommeren 2011 flyttet vi inn i huset vårt som vi holder på å pusse opp. Blogger om go'gutten min, hverdag, oppussing, og bryllup. Vi skal nemlig gifte oss neste år :) Enjoy! =D Kontakt meg på: annka_89@msn.com

  • Facebook
hits