Hei dere :) 

Tenkte jeg rett og slett bare skulle dele mitt beste middagstips med dere! Nemlig Rema 1000 sin "Classic Wok", den er bare knallgod! Koster 13-14 kroner for en pakke, og da er det bare å frese den i 5-7 min i stekepanne også er den klar. Kjempegod med laks eller kylling til woken. Ikkje bare er det sunt, men rett og slett DØDSGODT! Er faktisk yndlingsretten min :) 

Kan jo også ha den som tilbehør til middag med poteter/ris og kjøtt osv, men jeg synes den er så godt at jeg bare spiser woken med kylling eller laks til. 

 

Anbefales på det sterkeste! :) 

ENJOY!! =D

God dag! :) 

Jeg sturderer Mat og Helse, og på skolen lager vi mat to dager i uka. I dag lagde vi forskjellige retter av fisk. Vi filiterte fisken og malte den i kjøkkenmaskin til farse. Så spedde vi med melk. Av dette lagde vi fiskepudding, fiskeboller og fiskekaker. Utrolig enkelt! Man kan jo også kjøpe ferdig filitert fisk, så blir det enda enklere. 

Vi spiste fiskekakene, og fryste fiskebollene og fiskepuddingen. Utrolig lurt, og veldig lettvindt å da ta dem opp seinere og vips så har du middag :) 

Her er oppskriften på farsen som kan brukes til både fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding. 

 • 500 g filitrert fisk ( vi brukte bla sei, koije og torsk) 
 • 3,5 dl melk
 • 1 ss potetmel
 • Krydre etter eget ønske avhegig av hva du vil bruke farsen til.

 

Fremgangsmåte:

 1. Kjøp ferdig filitrert fisk eller gjør det selv. Pass på at du får ut alle beina i fisken.
 2. Vei fisken for å se om du må redusere/øke mengden melk i oppskriften. (den er til 500 g fisk)
 3. Kjør fisken litt i en kjøkkenmaskin så du får en fin farse. 
 4. Spe med melk og potetmel. 
 5. Bland dette godt inn, og du har en ferdig fiskefarse du kan bruke til fiskepudding, fiskeboller eller fiskekaker! :) 
 6. NYT! =D 

Vi fikk endel fiskekaker til overs, og fikk ta dem med oss hjem. Så middagen min før jeg reiste på jobb var fiskekaer med grønnsaker. Nam! Enkelt, sunt og godt :)Fristet dette? :) 

Har du laget fiskekaker e.l. før? :)  

Hei dere! 

Lei av den samme gamle havregryns-tallerken? Så prøv dette! Kom over denne oppskriften på en blogg jeg leser. Sunne havregryn-pannekaker! Det må jo bare prøves ;) Så lagde meg det til lunsj. 

Oppskriften:

 • 1 ss sukrin/vanlig sukker 
 • 1,5 dl havregryn 
 • 1 egg

Bland alt sammen i en bolle. Legg de så ut som tre små apper i stekepanna. Snu om når havregrynene har festet seg godt til hverandre. Og vips har du 3 sunne pannekake/lapper! :) Jeg brukte jordbærsyltetøy som pålegg, men smaker sikkert godt med andre ting også ;) 

Nam! 

 

Så det ikkje godt ut?  

 

 • Profilbilde 23, Froland
  Hei, og takk for at du tar turen innom bloggen min! Jeg er mamma, student og forlova. Sønnen min heter Aleksander, og er verdens nydeligste. Var så heldig å få han i livet mitt 11. mars 2011 :) Sommeren 2012 flyttet vi inn i huset vårt som vi holder på å pusse opp. Blogger om go'gutten min, hverdag, oppussing, og bryllup. Vi skal nemlig gifte oss neste år :) Kontakt meg på: annka_89@msn.com

 • Facebook
hits